logo
Varenie
Silvia (13.03.2023 21:35)
Dobrý deň.Viem,že pri HIT je to rôzne,no i tak by ma zaujímalo,ako tolerujete varené jedlo z hľadiska čerstvosti.Napr. vždy čerstvo a pred jedením uvarené alebo môže byť pri správnom spôsobe schladenia a uskladnenia aj z predchádzajúceho dňa?Tolerujete aj jedlo,ktoré má 24 hodín? Varíte cez pracovný týždeň obedy do práce večer vopred alebo v ten deň skoro ráno?A ako je to s mäsom-to vždy len tesne pred jedením pripraviť,či je ok konzumácia aj do 24 hodín?Vopred ďakujem za vaše skúsenosti.
Jozef O. (15.03.2023 18:00)
Ja si varim drvivu vacsinu jedal tesne pred jedenim (nastastie robim z domu, takze s tym neni problem). Ale obcas toho predsa len navarim viac, tak v takom pripade to rychle zachladim a jem kludne aj druhy den. Medzi clankami najdes jeden ktory o tom pise viac, dufam ze pomoze - https://histaminik.sk/jedlo_zo_vcera_hit
Silvia (24.03.2023 21:17)
A čo vakuovanie uvareného a schladeneho jedla?Dokaze podľa vás tiež spomaliť tvorbu histaminu?
Lenka (25.03.2023 18:45)
Martin Es (25.04.2023 19:07)
Jozef máš tip na jedálniček alebo vieš poradiť kde nájdem čo je optimálne variť pre nováčikov v intolerancii, díky.
Jozef O. (26.04.2023 07:08)
U mna je to s jedalnickom vcelku jednoduche a sice sa to posupom casu mierne meni, stale viac sa to ustaluje na niecom takomto: RANAJKY mam ovsenu placku, ktoru si peciem vzdy zacerstva a jeden biely cottage. K tomu supnem par redkviciek alebo jarnu cibulku ci varenu cervenu repu. OBED mam kombinaciu masa a zeleniny a olivoveho oleja. (Prestal som si davat ryzu, alebo zemiaky ako prilohu k masu, lebo ta kombinacia ma nafukuje) OLOVRANT si dam bud ovsenu kasu s jablkom a javorovym syrupom (to som maval kedysi ako ranajky), alebo si dam len cisty srvatkovy protein rozmixovany s cucoriedkami v mixery. A obcas hrst makadamovych orechov. VECERU si dam bud zas maso + zelenina alebo si zapeciem syr mozzarella so zemiakmi a nejakymi bylinkami v rure. ---- Co sa tyka masa, tak hlavne kuracie alebo morcacie prsia, pripadne hovadzie. Ak hovadzie, tak bud nakrajane na kocky a potom 40 minut dusene v kuchte, alebo pomlete a potom len opecene s bielou cibulkou na panvici. Zo zeleniny hlavne mrkva, cukina, cervena repa, redkvicky, zelene salaty, obcas trochu cinskej kapusty, karfiolu ci brokolice. Z ovocia hlavne cucoriedky a jablka.. obcas hrusky. No a korenia a bylinky ako rozmarin, tymian, pazitka, petrzlenova vnatka, kurkuma..
Martin Es (24.05.2023 16:24)
Jozef ako postupuješ pri tej ovsenej placke resp. ako chutne pripraviť ovsenú kašu, horúca voda alebo zalievaš pri menšej teplote? ďakujem ti veľmi pekne za rady, cením tvoj čas v diskusii.
Jozef O. (25.05.2023 06:10)
Ovsene placky, ktore si robim: - 300 g ovsenej muky - 260 ml vody - 2 caj. lyz. soli - 2 caj. lyz. celej rasce (volitelne, mne to s rascou chuti viac, moznost pridat aj rozne bylinky) Zvysok je uplne rovnaky ako v postupe pre chlebove placky v clanku https://histaminik.sk/recept_chlebova_placka_hit Vymiesam do cesta, vytvarujem placky (robim to uz v ruke bez valceka do cca 0,5 cm hrubky) a peciem na 200 stupnov 15 minut.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8