logo
Co na obed, veceru
Obed (27.07.2021 11:16)
Mohli by ste dat, prosim, nejake dobre tipy na recepty na obed alebo veceru? Mam pocit ze histaminici maju velmi obmedzeny jedalnicek, uvitala by som dobre napady na jedlo, lebo sa mi opakuju tie iste recepty.
Jozef O. (29.07.2021 08:55)
Tak recepty sa opakuju aj mne. Naucil som sa postupne robit par veci, ktore mi sedia a chutia a robia minimum problemov. Ranajky - varena ovsena kasa, dochutena lyzicou javoroveho syrupu a pridana hrst cucoriedok, pripadne obcas vymenim za pokrajane jablka alebo hrusky. Obed - Kuracie prsia nakrajane a opecene na cibulke, cesnaku, pripadne por, pridam casto aj mrkvu, alebo cinsku kapustu. Pripadne morcacie prsia, vacsinou upecene vcelku v rure. Ako priloha zemiaky varene/pecene, alebo ako zemiakova kasa, ci ryza. Casto to robim tak, ze si necham varit v jednom hrnci zemiaky alebo ryzu, na panvici opekam kusky kuracich prs na cibulke a ked je jedno aj druhe hotove, precedenu ryzu alebo zemiaky supnem k tomu masku na panvicu a este 1-2 minuty dopekam a premiesavam spolu.. chyti to zas trochu iny smrc. A obcas si dam len jednoduchu kuraciu polievku, kde je len masko, cibula, mrkva a petrzlen. Vecera - chlebova placka z celozrnnej muky a k tomu bud Cottage alebo Mozarella syr. Nejak takto vyzera 90% mojich dni. Obcas experimentujem s niecim novym, skusim pridat to alebo ono.. ale de fakto tie jedla co som popisal mi chutia a neviem sa ich ani po rokoch zatial prejest.
Renata (30.07.2021 12:43)
Ja robievam aj grenadir, cuketove halusky s dusenou kapustou, cuketove placky, hovadziu rostenku dusim, upeciem, peceny karfiol a zeleninove polievky, pripadne vyvar. Tiez ryzove rezance smazene s cinskou kapustou, quinoa rezance s vajcom alebo tvarohom, zemiakove gomboce s pecenou cibulkou.
Renata (30.07.2021 12:46)
A dobra je aj pecena cikla so zemiakovou kasou. Mozno z toho nieco vyskusate.
Renata (30.07.2021 16:15)
Pridam recept na zemiakove gomboce: 800 g v supke uvarenych zemiakov, 200g detska krupica ( ja davam bezlepkovu z Billy ), 30 g maslo, 1 vajce, sol. Vychladnute zemiaky najemno nastruhame pridame vsetky ostatne suroviny a spracujeme na rovnorode cesto. Tvarujeme gulicky s priemerom 3 cm a varime vo vriacej vode, kym nevyplavaju na povrch. Podavame s do zlata uprazenou cibulkou na olivovom oleji. Recept je pre 3 az 4 osoby. Dobru chut!
Jozef O. (31.07.2021 10:30)
Dakujem za recept, niekedy vyskusam :) Chcem sa spytat na tu dusenu kapustu, co bola spomenuta s cuketovymi haluskami. To dusite kyslu nakladanu kapustu ? Lebo ako histaminik taku v surovom stave nemozem, ale pravda je, ze som ju neskusal po uduseni..
Renata (02.08.2021 12:40)
Dusim cerstvu hlavkovu kapustu.
Petra (03.01.2022 19:30)
Dobrý den, dnes jsem dělala k veceri zeleninové rizoto, uvarila jsem kulatozrnou ryzi, na pánvi orestovala Cibulku na řepkovém oleji s mrkvi(předem uvarenou ve vodě), papriku, cuketu nakonec osolila, trochu kořeni sladke papriky vše dala dohromady a bylo to vynikajici ještě by se dalo doplnit kurecim nebo krutim masem
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8