logo
Aktivita DAO enzymu
Juraj (27.01.2023 09:16)
Dobry den, prosim vas, mozno tu mate vacsei skusenosti a idems i po radu. Dlhodobo mam problemy rozneho druhu a taktiez s travenim. Odohodlal som sa ist na gastro a robili mi hadicu a zistili mi Helibobaktera, zapal zaludku a taktiez mam aktivitu DAO enzymu 10%, lakto az 90%(zo vzoriek). Povedali mi, ze pravdepodobne budem mat teda aj histaminovu intoleranciu. Otazka znie, su nejake dalsie testy kde sa to potvrdzuje, vyvracia, pripadne aky lekar robi dalsie testy a lieci nieco podobne? Mne to sedi na to, ze ju mam, lebo po urcitych jedlach a napriklad vine mi je dost tazko a niekedy sa mi vyhadzuju po vine aj take vyrazky na krku(staci si dat 2-3 pohare). A ked zjem pizzu, ako keby som zjedol kamene, netravi mi vobec. Dakujem za kazdu radu.
Peter (03.02.2023 13:55)
Testovanie na DAO je z krvi alebo to vedia robit na Gastro aj odberom vzorky s tenkeho creva pri gastroskopii, kde skumaju mnozstvo DAO vo vzroke, ale to robia len niekde, celkovo metodika na diagnostiku nie je ustalena, mne nikdy nebola zistena HIT a mam ju, aj ked po dlhych rokoch patrania som dospel k zaveru ze sa mi histamin vyplavuje do tela aj inym sposobim, bud su to zapaly v tele, v creve, alebo niekde inde. Na stravu som reagoval len na malo co, ale mal som tazobu, stav ako po opici, hlavne po starom jedle, unavu, migrenu, inac mozem jest skoro vsetko. Skus brat HISTALLERG, je proti zapalom v tele, a znizuje vylucovanie histaminu. Takisto som mal kandidu v creve, ktoru som z uspesne preliecil, a ktora vyrazne prispievala k zlemu traveniu a HIT.
Juraj (03.02.2023 18:31)
Dakujem za odpoved. Ja mam tiez podozrenie, ze to nebude len jedlom, ale prciina je niekde inde. Lebo aj ked drzim dietu, tak sice ma nenafukuje, ale unavu a bolest chodidiel a ruk mavam stale...proste uz asi 4-5 rokov mi je dost zle. Predtym som sportoval vo velkom, teraz mavam krce ked si idem zahrat futbal alebo tenis. Dlhodobo mam Yersiniovu infekciu a tej sa neviem zbavit, proste vysoke hodnoty aktivnej infekcie ale aj protilatok pri kazdom odbere a po hocijakych antibiotikach, takze mam pocit, ze to bude mat suvis aj s tym.
Peter (04.02.2023 10:32)
No ja som tiez vela sportoval a potom to prislo postupne, aj ked aj predtym som mal raz za cas mensie problemy, ale pred 7 rokmi mi skolabovalo travenie na 4 mesiace, potom som sa dostal z toho, ale vracalo sa mi to s prestavkami, teraz mam stabilizovany stav, ak chces nechaj tu email a mozeme popisat. Ja som mal vzdy vysledky krvi, aj ostatne vysetrenia vyborne vysledky, a pochodil som snad vsetko, len mi stale bolo zle, 1x az 2x za tyzden.
P (24.03.2024 13:42)
Peter, ako si sa zbavil kandidy? Mas email? Rad by som sa ozval sukromne.
Baja (24.03.2024 20:19)
Aj ja by som rada vedela ako si sa zbavil candidy, lebo asi aj mne candida sposobuje histaminovu intoleranciu.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8