logo
Sušené ovocie
Silvia (2022-09-05 14:48:09)
A čo sušené ovocie? Napr. figy, datle, hrozienka v bio kvalite bez oxidu siričitého? Alebo aj sušený kokos? Vhodné či nevhodné a prečo? Vopred ďakujem
Jozef O. (2022-09-07 14:35:33)
Na susenom ovoci su kriticke prave siricitany, takze v pripade, ze tam nie su, o problem menej. Dalsi problem vsak byvaju skryte plesne, ktore nemusia byt na prvy pohlad jasne. No a v neposlednom rade stav, v akom bolo ovocie pred vysusenim. Ak uz bolo otlcene, zacalo uz ciastocne hnit, tak aj v ususenom produkte bude zvysene mnozstvo histaminu. Takze ono susene ovocie je viac menej loteria.. obcas moze byt ok, obcas az tak moc nie. Rozhodne lepsie je volit cerstve, neotlcene, zrele (ale nie prezrete) ovocie.
Silvia (2022-09-07 21:04:00)
Áno,to dáva význam. Bio nebio, presne, človek nikdy nevie, v akom stave bolo to ovocie pred sušením. Ďakujem pekne za radu. A ešte čo ten sušený kokos? Je to rovnaká kategória?
Jozef O. (2022-09-11 16:11:46)
Sam ho nepouzivam, tak neviem z vlastnych skusenosti povedat, ale z dostupnych informacii by mal byt ok..

Pridať odpoveď

92.52.41.238
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8