logo
Cottage-žemle
Jarmila (20.08.2022 20:21)
Vysadenie kysnutých vecí - chlieb, pečivo, buchty, ... - mi dosť pomohlo pri eliminovaní problémov s histamínom. Zároveň mi ale tieto produkty veľmi chýbajú. Chlebové placky, na ktoré recept je na tomto portále (vďaka, Jozef O.), mi chutia, no hľadala som niečo, čo chlieb/pečivo pripomína aj konzistenciou. Našla som tieto cottage-žemle. Recept nebol uverejnený ako recept pre histaminikov, no ja suroviny v ňom tolerujem, preto som ich vyskúšala. Jedla som z nich po 2 dni na raňajky, desiatu, olovrant či večeru a dobrý. Ak tolerujete použité suroviny, môžete vyskúšať: 200 g celozrnná špaldová múka; 200 g Cottage cheese; 1 PL biely neochutený jogurt (použila som Milko Bio grécky jogurt, pretože ten mi nerobí problémy); 1 celé vajíčko; trocha soli; 1ČL prášok do pečiva; 1/2 ČL sóda bicarbona; trocha olivového oleja na potretie (ja som použila repkový); voliteľné semienka na posyp - ja som nedávala, ešte neviem, ktoré mi vyhovujú. Príprava je extrémne jednoduchá - všetky suroviny, okrem oleja, zmiesime v kompaktné cesto, na podložke rukou prepracujeme, ušúľame valec, rozdelíme na 6 častí (alebo menej či viac, podľa toho, aké veľké žemličky chcete), vytvoríme žemličky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich olejom, posypeme semienkami (ktoré tolerujeme). Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C s ventilátorom a pečieme 20 minút. Po upečení dáme dolu z pekáča a na mriežke necháme vychladnúť. Dobrú chuť! Recept som prevzala zo stránky: dobrotynatanieri.blogspot, autor: ZuMa. Uvítam, ak dáte vedieť, ako sa vám podarili, ako chutili a ako ste ich tolerovali.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8