logo
Pracovná zaneprázdnenosť - čo jesť? :(
Stanka (04.05.2022 09:00)
Viem, že je to dookola omielaná téma, ale musím sa spýtať. Som časovo vyťažená, vstávam okolo 5 ráno a zastavím sa o 8 večer. Nastúpila som do novej práce, takže je toho proste viac, ale práca ma dosť baví. Mávam rôzne školenia a do toho som si povybavovala kadejaké kurzy aby som napredovala rýchlejšie. Uznávam, že to nie je ideálny životný štýl, ale necítim sa vyslovene nejak zle a som s fajn ľuďmi. No problém je stravovanie. Máme pri práci hneď plno reštaurácií a obchodov, no jediné čo si môžem kúpiť sú hranolky, prípadne z obchodu nejaký biely jogurt, čučoriedky, jablko, mango, hrozno, kaleráb, mrkvu... nestíham variť, ale niečo jesť musím tak si to len očistím a jem surové. Občas prídem domov skôr a robím si cestoviny so zeleninou lebo je to vcelku rýchle a potrebujem sa najesť čo najskôr predtým než pôjdem spať. No už mi to lezie hore krkom :(. Hľadala som aj reštaurácie a našla som neďaleko jednu, ktorá ponúka nízkohistamínové jedlá, ale ceny od 15e a tiež majú iba pár jedál :(. Som už zúfalá. Nad Daosinom zatiaľ neuvažujem. Zlepšil sa mi zdravotný stav, nemávam už také silné migrény za čo som vďačná, takže by som si rada udržala histamínovú diétu. No už strácam chuť do jedla, nakoľko toho čo môžem som už prejedená. Máte nejaké tipy čo s tým, prosím?
Jozef O. (11.05.2022 22:34)
Zacnem prvym odstavcom: Gratulujem ! Kazdy kto chce dosiahnut v zivote viac a snazi sa, si zasluzi uznanie.. a ked sa uspech nedosahuje.. treba este chvilku vydrzat. K tomu jedlu. Hlavne sa nestresovat. Veci ktore maju menej zivocisnych bielkovin su menej nachylne k hromadeniu histaminu. Ak si to clovek vari dopredu na dlhsie, je skvela volba ryza. K tomu si opiect na panvicke zeleninu ako mrkvu, petrzlen, cukinu.. idealne na kokosovom oleji, nech to tomu doda chut. Samozrejme cele to osolit, Sladkost kokosu a slanost soli.. Zmiesat dokopy a skvele jedlo. Ak jete maso, supnut na zaciatok na panvicu nakrajane kuracie prsia, az potom tu zeleninku. Ak vas prepadne hlad a vbehnete uprostred dna do potravin, kludne si kupte nejaku zemlu alebo bagetu.. tolko kvasnic zas v tom nie je, aby nas histaminikov jedna zlozila na zem. A k tomu napriklad cottage syr. Dobra volba su aj ovsene vlocky, ci take z domu, ktore si donesiete v miske, alebo kupovane. A k tomu si kupte jablcko, alebo cerstve cucoriedky. Mna ako histaminika.. alebo mozno prehnane citiliveho obecne.. obcas aj ovocie nafukne.. tak aby ste neotravovali kolegov a kolegyne, hned potom si dajte Espusmisan.. a malo by to byt ok. ;)
Lenka (24.05.2022 12:46)
Ahoj, ja si bežne do práce robím overnight oats, čiže večer dám do misky ovsené vločky, rastlinné mlieko, trochu javorového sirupu, mandlové alebo kešu maslo a šupnem to do chladničky. Ráno si tam len dohodím ovocie, vločky cez noc krásne nasajú. Alebo nejaké krekry či "polystirénové" chlebíky alebo lavaš či tortila s nátierkou a zeleninou. na večaru šupnúť na plech kadejakú zeleninu a zemiaky, bylinky a nechať upiecť a zatial vybrať práčku, povešať prádlo či povysývať :) :)
Lenka (24.05.2022 12:52)
A ako písal Jozef vyššie, ryža je super, robím si rôzne ryžové misky aj s pečenou a čerstvou zeleninou, nejaky ten protein ktory ti robi dobre, ja som veganka tak si davam tofu. a navrch bylinky prípadne dresing :) A tortily si robim veľmi často. dajú sa zohnať kadejaké druhy tých placiek, aj bezlepkové.
Stanka (18.06.2022 19:59)
Ďakujem Vám krásne, toto sú potraviny, ktoré viac-menej konzumujem stále, akurát ten čas na varenie nemám. Varím si vlastne iba po príchode z práce, ale to zjem hneď a ráno už nestíham. Kupujem prevažne cottagecheese, kaleráb, čučoriedky (ale nie som si istá či mi nerobia zle), mrkvu, biely jogurt, vločky, uhorky, hrozno, atď, ako som aj spomínala vyššie. Objavila som však o ulicu ďalej stánok kde vedia namiešať bowl aj pre histaminikov, kde je ryža so zeleninou, to ma zachraňuje keď som fakt hladná :). Len teda už bývam toho objedená, miestami sa pristihujem pri tom že to jem iba čisto kvôli tomu, že mi už škŕka v bruchu.
Lenka (20.06.2022 16:09)
A z ktorého mesta si?
Stanka (30.06.2022 09:41)
BA a okolie :)
Lenka (30.06.2022 14:22)
v BA si viem niekedy nieco kupit v Soupa (polievky vacsinou), Zdravíčko, Svadby a kari (ryžová miska), Živa planeta (vegan rizoto alebo kadečo iné)... tu sa mi vždy podarí niečo vybrať, skombinovať a tak, lebo obedy v práci vačšinou riešim takto :).
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8