logo
Skúsenosť
Ľuboš (16.02.2022 23:37)
Zdravím u mňa sa začali zdravotné problémy najskôr, nie úplne normálnou stolicou a neskôr s neznesiteľnými kŕčmi a krvou v stolici, tieto najväčšie ťažkosti prešli asi po 4-5 dňoch, počas toho som už užíval aj nejaké lieky a po vyšetreniach z krvi, mi povedali, že mám intoleranciu na laktózu a vysokú pravdepodobnosť intolerancie na histamín. Mal niekto podobné skúsenosti, že sa mu to až takto moc prejavilo? Alebo sa mám obávať, že to bude niečo horšie a len mi pri tom zistili aj tieto intolerancie? Na hadičkách som zatiaľ nebol :/
Jozef O. (17.02.2022 10:51)
U mna sa to zacalo prejavovat tym, ze som zacal mat cervene flaky na tvary. Hlavne v okoli nosa, ust a obocia.. no a samozrejme tiez nie normalna stolica, nafukovanie, bolesti hlavy. A svrebenie koze.. to bolo neskutocne. Presiel som si vsetkym.. posielali si ma medzi sebou odbornici vsetkych kategorii, takze som nakoniec zazil aj tie hadicky.. a ako statocny chlap mozem povedat len jedno - uz nikdy viac ! ;) A ked si uz nevedeli ani jeden rady, zobrali mi krv a vysledky ukazali na histaminovu intoleranciu. Je to uz 7 rokov, takze ak by to bolo nieco ine, uz by sa to prejavilo. A ked dodrziavam nizko-histaminovu dietu (a u mna aj nizko-salicylatovu), citim sa dobre a nemam takmer ziadne prejavy.
Silvia (13.09.2022 22:09)
Čo prosím v praxi znamená nizkosalicylatova dieta? Súvisí to aj s histaminom alebo je to ďalšia "diagnóza" ? Ďakujem pekne za vysvetlenie.
Jozef O. (14.09.2022 08:13)
Salicyláty sú prirodzene sa vyskytujúce látky, ktoré sa nachádzajú v rastlinnej ríši a slúžia ako zbraň proti škodcov. Pre bežnú populáciu nie sú salicyláty škodlivé, naopak, podľa mnohých štúdií pomáhajú znižovať riziko rôznych chorôb. Bohužiaľ však existuje skupina ľudí, ktorá na salicyláty reaguje citlivo. Jedna zo známych reakcií býva okrem iného práve vznik červených fľakov na tvári. Ak chcete zistiť, či nie ste citlivý na salicyláty aj vy, skúšte na pár dní vylúčiť všetku zeleninu a ovocie a tak isto bylinky a korenie. Ak vám červené fľaky z tváre zmiznú, je možné že máte precitlivenosť na salyciláty.
Jarmila (15.09.2022 11:31)
Ľuboš, mám podobnú skúsenosť ako ty. No ja som absolvovala obidva typy hadičiek. V hrubom čreve mi odstranili polypy. Odberom vzorky tenkého čreva mi zistili HIT a nedostatok enzýmu (trehalázy) na trávenie húb a droždia. Odkedy dodržiavam diétu, som v pohode. Sem-tam si pomôžem s Daosinom. :-)
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8