logo
Chlebova placka
Renata (13.06.2021 16:14)
Dobry den, pripravujem Vase placky podla navodu ale nechcu sa nafuknut. Kde mozem robit chybu, prosim? Muku mam bio hladku spaldovu z Kauflandu. Dakujem vopred za odpoved.
Jozef O. (13.06.2021 17:41)
Ak pouzivate rovnaky pomer ako v recepte (330g muky na 2 dcl vody), tak potom jedine co ma napada je, ze placka nie je dostatocne tenka a alebo rovnomerne rozvalkana. Ked sa mi nechce vytahovat valcek na cesto, tak ju roztaham na placku len tak v rukach a vtedy sa mi bud nenafukne vobec, alebo len trochu. Ale vysledok je chutovo taky isty, takze by som to mozno az tak neriesil :) Inak pouzivam tiez spaldovu muku (celozrnnu jemnu BIO z Billy).
Renata (13.06.2021 20:35)
Dakujem za odpoved.
Jozef O. (13.06.2021 21:25)
Nie je zac, drzim palce a dobru chut ;)
Edita (03.04.2022 23:26)
Dobrý deň, skušali ste použiť aj bezlepkovu muku? Napr rýžovu?
Jozef O. (07.04.2022 09:37)
Nie neskusal.. nie som nastastie celiak, takze si uzivam skvelu chut skutocnej muky.
Silvia (30.08.2022 18:37)
Dobrý deň, pri HIT sa uvádza, konzumovať potraviny čo najčerstvejšie. Ako je to prosím pri chlebe, resp.tychto plackách? Koľko a ako skladovať? Predpokladám, že jesť sa môžu už po vychladnutí, či treba nechať dlhšie "odležať" ?
Jozef O. (03.09.2022 18:07)
Placky treba jest co najcerstvejsie, lebo ked velmi vychladnu, zacnu byt tvrde (nie je tam ziaden kypriaci pracok, ani kvasnice.. nic co by cesto prevzdusnilo). Ja to robim tak, ze si spravim cesto na 3-4 placky dopredu a dam ho do chladnicky. A kazdy den si odrezem len kusok, ktory upeciem a za cerstva zjem. Takze mi cesto vydrzi tie 3-4 dni. A uz ani nepouzivam valcek na cesto.. natiahnem to v ruke na cca 1cm hrubu placku a dam piect na tych 15 minut..
Andrea (08.02.2024 19:10)
Tak jsem taky zkusila Vaši placku z ovesné mouky a mně se teda taky nenafukuje. Ale asi mi to nevadí :)
Jozef O. (08.02.2024 19:18)
Z ovsenej muky sa nenafukuje.. to robi len ked pouzijem spaldovu.

Pridať odpoveď

Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8