logo
Diagnostika
Nika (09.01.2022 17:14)
Dobrý deň? Na základe čoho Vám diagnostikujú HIT? Ja som mala totiž zihlavku a svrbenie po omáčke z čerstvých paradajok (+taveny syr) a odvtedy sa mi to stava aj po iných potravinách (kapusta, pizza s tomatovym základom a syrom, alkohol a mnoho dalších) a odhodlávam sa dat si vyšetriť DAO
Jozef O. (09.01.2022 20:07)
Cele to znie ako histaminova intolerancia. Dnes sa robia testy vacsinou tak, ze sa zoberie krv a hlada sa obsah DAO enzymu. Ak ma clovek nizsie hodnoty ako 10 U/ml, automaticky je oznaceny ako histaminik. Nie je vsak jasne, ci je to spravne. Hodnota DAO enzymu kolise pocas dna a zaroven to nic nehovori o schopnosti tela vysporiadat sa s histaminom v tenkom creve, pripadne uvolnenym histaminom inde, kde je skor dolezity HNMT. Ak vsak ale mate zihlavku, svrbenie tela, bolest hlavy, cervene flaky a podobne po konzumacii fermentovanych veci, paradajok, zrelych syrov a podobne (vid cervene kategorie v zoznamoch v menu hore), tak s najvacsou pravdepodobnostou mate histaminovu intoleranciu. Skuste sa stravovat 1-2 tyzdne len vecami v zelenej kategorii a uvidite ako sa budete citit..
Petra (10.01.2022 07:58)
Dobrý den, mě bylo zjištěno z krve, šla jsem na vyšetření, protože jsem měla občas průjmy z jídel, která byla hodně opepřena a kořeněna a bohužel hodnoty vyšly zle, takže se snažím nyní držet dietu. Je ale pravdou, ze nyní je mi lepe, mám více energie, žádný průjem něco na tom bude…….
Alena. (11.06.2022 21:58)
Dobrý deň. Mne diagnostikovali alergiu na lepok a laktózu. Zvláštne že po ich zjedení n žiadne bolesti v bruchu Lea zapečie a dlho nemám stolicu. Ale keď zjem nejaké ohrievame jedlo alebo hrušky tak sa mi chce strašne po Tom spať . Po salame a parkoch má zase len zapečie Možem mať aj ja hisťamin? Dakuj za odpoveď.
Stanka (18.06.2022 20:04)
Tiež mi robili DAO test, až neskôr som sa dozvedela, že nie je tak presný. Ale vyšla mi vysoká pravdepodobnosť, skúsila som teda diétu a zrazu mi zmizli lupiny, ktoré som mala celý život a bola som už zmierená s tým, že sa toho nikdy nezbavím. To isté seborea, zrazu bola fuč. Bolesti hlavy a únava ani nehovorím, to boli aj dôvody prečo som si dala robiť test, avšak seborea a lupiny ma dosť prekvapili, že dôvod bol v HIT. Tráviace problémy som napr nemávala vôbec.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8