logo
Probiotikum
Júlia (10.02.2024 09:40)
Ahojte, ktoré probiotiká sú najlepšie pri HIT pritom mám alergiu na mlieko a sybo.
J. (10.02.2024 10:09)
ja som vyskusal mnohe pribiotika, aj tie odporucane pri HIT, aj tie najdrahsie, aj site na mieru aj neviem ake od vymyslu sveta, lacne, drahe , nikdy mi nic nezlepsili, skor zhorsili, podla mna realne sa do creva ani nedostanu a ked dostanu tak je to velmi malo kmenov bakterii, crevo osidluju rozmanite bakterie, to co dodavuju v tabletkach je len zlomok druhov...pre mna su to zbytocne vyhodene peniaze, dobru mikrofloru dosiahnes dobrou stravou, napr.aj kyslou kapustou ak ju tolerujes, a inymi doplnkami na zlepsenie travenia...pozri si taky byturat sodny, je to prirodna latka, zlepsuje vyrazne stav creva, a ludia ju maju bezne malo, takisto eliminuj stres a pridaj zeleninu, vlakninu, enzymy...
Jozef O. (11.02.2024 15:35)
Suhlasim s tym co napisal J., ale ak by si napriek tomu chcela vyskusat nejake probiotika, tu je aktualne info: Odporúčané probiotické kmene pre ľudí s histamínovou intoleranciou: - Bifidobacterium infantis a Bifidobacterium longum: Tieto kmene pomáhajú znižovať expresiu histamínového H1 receptora a enzýmu histidíndekarboxylázy, čím znižujú hladinu histamínu. - Bifidobacterium breve: Pomáha udržiavať E. coli v normálnych hladinách, čo kontroluje aj hladinu histamínu. - Bifidobacterium lactis: Podieľa sa na degradácii histamínu a tyramínu. - Lactobacillus plantarum: Znižuje uvoľňovanie histamínu a priamo znižuje hladiny biogénnych amínov. - Lactobacillus rhamnosus: Reguluje uvoľňovanie a účinky histamínu, stabilizuje mastocyty, čím znižuje koncentráciu histamínu v tele. Kmene, ktorým by sa mali ľudia s HIT vyhnúť: - Lactobacillus casei: Je schopný produkovať biogénne amíny, vrátane histamínu. - Lactobacillus bulgaricus (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus): Patrí medzi probiotiká produkujúce histamín. - Lactobacillus helveticus: Mení histidín na histamín. - Streptococcus thermophilus: Patrí medzi histamín produkujúce baktérie. - Bacillus coagulans (Lactobacillus sporogenes): Dokáže tvoriť biogénne amíny, vrátane histamínu.
Marianna (12.02.2024 15:05)
Ja už roky používam probiotiká od Jamieson Acidophilus 2 Billions. Pomer cena výkon... Vylosovala som pred 5 rokmi na základe odporúčaní kmeňov (áno / nie)... Napr. tu:https://www.drmax.sk/jamieson-super-strain-acidophilus-x03377?gclid=Cj0KCQiAoKeuBhCoARIsAB4Wxtd6HMGEsEkWn6vsjUygxvJv2IgdNLOiHjMf7GGRP79XGGX8dQ-yBZAaArm8EALw_wcB Ale s tým bulgaricus: ja napríklad jedávam obyčajné jogurty z Hollandie (čo robia aj pre Lidl a Kaufland) a s tými nemám problém. Aj keď som aj LIT.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8