logo
Antibiotiká
Marek (06.02.2024 11:46)
Ahojte, asi týždeň ma silno bolelo hrdlo a stále vykašliavam a cítim ho. Tak som dnes som bol u obvodnej, spravila výter, ale po pozretí mi povedala hneď, že určite baktérie a predpísala mi antibiotiká Megamox s obsahom amixicilím/ kys. klavulánová. Raz za posledných možno 15 rokov som skúsil penicilín a asi na druhý deň mi už bolo mega zle. Samozrejme som sa dočítal, že atb nie sú s HIT kamaráti, ale nikde ako to riešiť resp. aké sú odskúšané ako tolerované resp. najmenej pôsobiace problémy. Viete poradiť resp. napísať vaše skúsenosti ? Nemám problém zavolať obvodnej a povedať jej nech mi predpíše iné, ak budú vhodné. Naviac tieto sú na 7 dní čo je fakt na dlho, mne len povedala lekárka, že to treba preliečiť poriadne, ale určite by som preferoval niečo na 3-4 dni. Ďakujem.
Marek (08.02.2024 14:13)
Nikto nevie poradit a nikdy nebral ATB ?
Jozef O. (08.02.2024 14:39)
Nebral som antibiotika uz hadam vyse 10 rokov, takze neviem poradit veru. Ak by som ale nejake mal predpisane - z velmi zavaznych dovodov - proste by som ich bral. Antibiotika maju zachranovat zivot, v takom pripade kaslem na pripadne zhorsene HIT reakcie.
Marek (08.02.2024 18:31)
Tak nejaky streptokok asi nie je ohrozenim zivota, ale lekar hned povie ze bakterie sa telo nezbavi a treba antibiotika. Lenze to by clovek stale mohol uzivat, lebo teraz je take obdobie, ze taky streptokok prejde asi cez kazdeho. Ked zlikviduje organizmus virus, preco by nemohol bakteriu. Clovek si potom precita na nete ako ludia vybrali X krat antibiotika a nepomohlo a potom to zrazu zmizlo. Cital som, ze mnohi chvalia kapucinku, tak som ju vcera nasadil, ale nie je mi z nej zrovna svetovo...
Margaretka (08.02.2024 19:16)
Mne lekarka nasadila antibiotikum Dalacin po ošetrení zuba! Po 24 hodinách - tlak, na vracanie, bolest brucha..,. no zle ! Vysadila som to, a bol pokoj. Takze u mna takato skusenosť. Iné antibiotiká som nejedla. Pri kašli a chripke co prebehla pred nedavnom som užilvala Tussirex nočný, zabral mi okamzite a nemala som ziadne reakcie. A to som na lieky neprimerane reakčná.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8