logo
Urtika + Omarit + Biologicka liecba
Tomas (29.01.2024 10:37)
Zdravim vas, som tu novy. Od maja minuleho roka mam diagnostifikovanu chronicku urtiku. Cervene opuchy a skvrny na rukach, trupe a stehnach. V poslednom case aj opuchy pier a pocit zuzenej dychacej trubice. Beriem 4x denne Omarit od maja, minuly tyzden som nastupil na injekcnu biologicku liecbu. Z krvi mi nebol zisteny ani histamin ani alergia na ziadne potraviny. Napriek tomu sa mi stav ocividne zhorsuje po poziti istych typov potravin (napr. paradajky, paprika, sojova omacka, nutella, fazulove struky) a zhorsuje sa to nasobne pri ochoreni (staci lahke prechladnutie, ...). V zivote som nemal problem s alergiami (okrem roztocov) ani so ziadnymi intoleranciami (jedol a pil som vsetko co mi chutilo). Ak ma niekto podobny problem, odpiste - budem vdacny za kontakt s niekym kto ma podobny problem kvoli diskusii o tom co pomaha a comu sa vyhybat.
J. (29.01.2024 18:52)
Histaminova intolerancia z krvi nemusi byt zistena, je to velmi nepresny len orientacny test, mne to nikdy nezistili tiez, a mam nejaku formu HIT. Ono stavy sa zhorsuju aj pri fyzickej zatazi, psychyckej zatazi, pre nespravnej diete, pripadne pri dalsich ochorenia, aj lahke prechladnutie pridava histamin do tela. A ako ti to vsetko zacalo? Nejake okolnosti okolo toho? Po kovide, po nejakej chorobe, po nejakom strese atd...Ten Omarit ti zabera vobec? Moja mama mala akutnu urtikariu z nicoho nic, ale spustacom bola strava, ked je crevo podrazdene, zapalene, chore, organizmus je vycerpany, a rozne ine priciny mozu spustit urtikariu. Pichali ti aj kortikosteroidy? Aj ked to sa dlhodobo samozrejme nemoze. Pockaj ako ti zaberie biologicka liecba, ale urcite mozes skusit aj DAOSIN alebo iny pripravok s DAO pred jedlom, ci sa ti neulavi...
Petra (29.02.2024 13:34)
Mne to zistili až po pár rokoch ako mi nebývalo dobre. Bolesti brucha, hlavy, únava, reakcie na potraviny paradajka, paprika, jahody, kyslá kapusta.... Tak po pár rokoch zrazu alergia na roztoče, pele, HIT, vaječný bielok. Po pár ďalších silná alergia na ibuprofen - opuch úst až po nos.
Lucia (29.02.2024 19:18)
Tak podla mna mas mozno nie len HiT ale aj MCAS.velmi caste je to teraz po prekonani covidu alebo ockovani na covid. Pricom sa to prejavi az po nejakej dobe. Skus na nete hkadat veci o syndrome aktivacie zirnych buniek, ci sa to na teba nehodi
Lenka (05.03.2024 14:13)
Ahoj.Mne diagnostikovali chronicku urtiku v oktobri 2022.Skončila som na kortikoidoch 2 mesiace a týždeň v nemocnici ( viacero faktorov ale hlavne stres,zápal v tele, gastro problémy...). Po Príchode domov som si začala hľadať info keďže sa mi to zhoršilo v deň prepustenia z nemocnice (paradajka a špenát v jeden deň to nebola dobrá voľba). Prepustili ma len s info,že podporiť imunitu kyslomliečnymi produktami,kyslou kapustou,cibuľou. Začala som hľadať a našla som,že pri urtikárii je potrebná nízkohistaminová diéta.To mi nik nepovedal. Pol roka som s ňou bojovala kým sa to ukľudnilo. Okrem toho mám teda aj tú nízkohistamínovú dietu mimo urtiky,pretože som mala veľmi nízke hodnoty DAO. Čiže dve diagnózy. Rovnako som mala ísť na biologickú liečbu ale v tom čase sa to ukľudnilo. Ale ako píšeš zhoršuje sa to pri chorobe alebo strese.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8