logo
Divertikulóza a HIT?
Eli M. (06.01.2024 23:47)
Dobrý deň, prečitala som su diskusné príspevky a veľa som sa z nich dozvedela o HIT. Zrejme celý život žijem s HIT. Mám astmu a polyartrozu klbov, v mladosti po športovaní silné bolesti v kľboch, zimnica atď....v 17. rokoch mi zistili niečo s histaminom a alergie na prach a trávy...avšak som sa na to neliečila ...neskôr som mala aj panické ataky, klaustrofóbiu, agorafóbiu...palpitácie, tachykardiu, chodila som ku kardiologovi a brala lieky...prešlo to po 10 rokoch z ničoho nič...lieky na arytmiu uz 20 rokov neberiem a nemám zo srdcom a tlakom problém...pridružila sa astma, na ktorú sa liečim 15 rokov, pridala sa pred 3 rokmi alergia na chlad a naposledy mi pri kolonoskopii zistili divertikulózu hr.čreva...(pri preventívnej lek.kontrole)...naučila som sa žiť s migrujúcimi bolesťami v šľachách, kľboch, svaloch, lekári na nič neprišli...dlhodobo nejem uhlohydráty so živ.bielkovinami, netravilo mi to spolu, najnovšie mám žihlavku po niektorom jedle, bolesti v črevách, nadúvanie, tvrdnutie brucha...ach...a aj teraz mi je ťažko, včera som zjedla pstruha a zrejme z neho mám hnačku a bolesti v podbrušku a včera večer aj návaly horúčavy....neberiem žiadne lieky na travenie, semtam poankreolan forte ...myslíte si, že divertikulóza zhoršuje HIT,čoho sa vyvarovať? Kôstky ani zrnká nesmiem, lebo by som mala obrovský problém, ale teraz mám problém zrejme s HIT...mám skoro všetky príznaky a chcela by som držať dietu...možno mám tie.všetky zdravotné problémy z nediagnostikovanej HIT (som už dôchodkyňa)...Poradíte mi nejaké výživové doplnky ? Dlhodobo užívam serrapeptázu a lieky na astmu...kolagén bohužiaľ nestrávim, ani kysnuté a ani syry, ani šosovicu a hrach...
J. (07.01.2024 08:04)
No mate toho naozaj vela, mozno skuste diagnostiku biorezonanciou u nejakeho naturopata. A ja by som jednoznacne skusil kuru PENOXALOM. Viac na www.penoxal.sk Ja som bral rano nalacno 2 kapsuly, hodinu pred jedlom. Takisto skusit 10-15 min pred jedlom DAOSIN alebo iny pripravok s enzymom proti histaminu. Vas problem moze byt komplexnejsi, a HIT je len dosledok. Ryby hlavne starsie, je to najhorsie co moze byt pre histaminika. Prajem skore zlepsenie.
Eli M. (07.01.2024 18:29)
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Zaujal ma aj liek Revicolin. V suvisiacom článku som sa dozvedela, že problém ani tak nie je v množstve histaminu v potravinách, ako vo vylučovaní histaminu zo žírnych buniek v čreve. Revicolin ich vraj "uspí" a človek môže konzumovať aj potraviny s vyšším obsahom histaminu.Čo si o tom myslíte, je to pravda? Nie je to iba klamlivá reklama na tento liek?
J. (07.01.2024 19:08)
Je to pravda, ze brani vylucovaniu histaminu zo zirnych buniek, podla studii, ale ked mat tolko problemov co ste popisovali, tak neviem ci pocitite okamzitu ulavu...Revicolin obsahuje latku PEA, ta blokuje vylucovanie histaminu zo zirnych buniek. Lepsie je vyskusat ked uz Histallerg, to je viacmenej cisty PEA, aj lacnejsi. Tam ide o sucet histaminu zo stravy + vylucovanie zo zirnych buniek, cize kolko mate v tele na konci celkoveho histaminu, stale nie je vsetko objasnene, nevedia k tomu zaujat stanovisko ani lekari, su to len domnienky, ale velmi pravdepodobne, ze nejde len o histamin zo stravy. Ja som nazoru, ze je za to zodpovedny aj elektromagneticky smog, nie je to ziaden hoax, su na to aj studie, ludia tomu neveria, resp. to nechcu pocut, ze WIFI, GPS, data na telefone, mikrovlnka v kuchyni vsetko vytvara EM smog, ktory podla studii zatial len na potkanoch sposobuje uvolnovanie histaminu zo zirnych buniek u citlivych jedincov. Skuste ten Penoxal, je drahsi, ale ma viacere studie, odporucaju aj na divertikulozu, a celkovo na rozne potiaze, aj traviace, ja som sa po nom citil lepsie, bral som ho uz opakovane, velke balenie, potom prestavka pol roka a potom som si to zopakoval zas. Tieto rady samozrejme nenahradzaju seriozne lekarske vysetrenia, aj ked sa moze stat ze Vam lekari nevedia pomoct, ale minimalne by mali vediet vylucit ostatne choroby alebo vazne priciny Vasich problemov a pripadne konzultovat s Vami pouzivanie doplnkov ked beriete aj ine lieky.
Eli M. (22.01.2024 23:32)
Ďakujem za cenné rady, lekári mi nič nezistili a nepoznajú príčinu migrujúcich bolestí a nevedia ich liečiť. Čiže ten Penoxal mám konzultovať s pneumológom, lebo beriem lieky iba na astmu? Na ostatné diagnozy neberiem lieky, iba tú serapeptázu na zmiernenie bolesti. Po 3týždňovej diete je mi oveľa lepšie, odpuchli mi členky aj lýtka, nenafukuje ma po jedle...ešte raz ďakujem za rady.Pekný večer.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8