logo
Maso
Petra (03.01.2022 09:59)
Dobrý den, chci se prosím zeptat jak řešíte koupi masa, přímo u řezníka?Děkuji
Jozef O. (03.01.2022 10:32)
Pocas rokov skusania som zistil, ze nakupovanie priamo u masiara, kde mi chlapik zo sekierkou odprisaha, ze je maso maximalne certsve, je zbytocne. Nakupujem v uplne beznych retazcoch typu Billa, Kaufland, Tesco a su len dve veci ktore si vsimam: 1 - ZARUKA: Ak to nie je tak, ze zaruka konci uz behom 1-2 dni, vobec sa nebojim ho kupit. Akurat maso, ktore ma uz takto blizko koniec zaruky, byva uz podla mojich skusenosti ozaj obcas problematicke. 2 - VONA PO ODBALENI: Nos prezradi o mase naozaj vela. Ak po odbaleni citime podivny zapach, kyslastu vonu, alebo cokolvek, co bezne z masa necitime, nekonzumujem ho. Niekedy totiz moze byt maso podla obalu este 5 dni pred koncom zaruky (a teda relativne cerstve), ale mohlo sa nieco stat pri jeho prevoze, ci skladovani priamo v obchode. Nie raz som videl pokazene chladnicky v nemenovanom obchode a maso tam kludne nechali dalej lezat.. Osobne jedavam hlavne kuracie a morcacie, ale raz za tyzden si doprajem hovadzie (samozrejme nie odlezany steak ;), ale skor nejake pliecko, ci krk na gulas, pripadne hovadzie zadne. A raz za mesiac aj bravcovu panenku.. Ryby ale zasadne len cerstve a ktore boli predomnou zabite a okamzite vypitvane. Nastastie sa take daju zohnat v okoli kde byvam. Pri mrazenych rybach je to totiz vzdy loteria, ako rychlo boli vypitvane a zamrazene po zabiti a cely cas skladovane..
Michal (31.01.2022 18:41)
Ahojte, moja rada je urcite maso kupovat vacsinou v masiarstve, tiez prevazne hydinu, urcite nie hermeticky balene v retazcoch, iba ak zabalene cele kura, ci prsia, co aj trochu dychaju cez obal. Ryby tiez iba v rybarstve, tak je to zarucene cerstve a nikdy ziadne tazkosti. A maso spravne doma skladovat, ja ho v miske pritlacim alobalom a ked ho pocas dna aj poutieras kuch utierkou, vydrzi aj tri dni, v chladnicke na prizemi a v zadu. Tolko moja overena skusenost.
Jozef O. (05.02.2022 16:00)
Vcera som kupil mrazene kuracie pecienky, co je cisty histamin v chutnej podobe :) Ale kedze su mrazene (a dufam ze boli zamrazene ihned a pocas celej doby), risknem ich spolu s Daosinom. Ak prezijem, dam vediet ako to dopadlo.. :)
Viki (13.02.2024 13:28)
Ahoj, aké máte skúsenosti s tesco kuracími prsiami chladenými? Mne raz nevadia a inokedy je mi zle dva dni z toho, čo mám odsledované za posledný rok. Keď ich kúpime, tak sa hneď porcuje a mrazí. Môže byť problém aj v tom, že moja mama ich večer vytiahne z chladničky a celú noc sa rozmrazujú?
J. (16.02.2024 07:01)
no vnutornosti uz vobec nejedevam, ze kuracie pecienky, alebo cokolvek, napis ako si to zvladol, kedysi mi to chutilo, ale aj tak vo vnutornostiach je vselico..aj pre nehistaminikov to moze byt problem...mozno tak z domacich sliepok a co sa tyka Viki, a tesco kuracie prsia, musis zobrat do uvahy ako HIT funguje, ze niekedy ta ista potravina moze spravit problem a niekedy nemusi vobec, zavisi kolko histaminu v tele uz mas, a v akom stave je organizmus, teda ja co si jedla predtym, ci si mala fyzicku namahu, stres, to jest aky den si mala atd...
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8