logo
Čo si dať na chlieb pri HIT
Andrea (12.07.2023 06:59)
Dobrý deň,bola mi zistená HIT len pred pár týždňami,k tomu rôzne alergie na potraviny....Držím nízkohistaminovú diétu ,neviem už čo jesť na raňajky.Upiekla som si írsky chlieb...len čo k tomu... Ináč si robím kukuričné kaše,ryžu v kokosom mlieku,jem vegánske jogurty..Schudla som 7 kíl za necelé 2 mesiace.. Poraďte prosím. Ďakujem za každú odpoveď. Andrea,43r.
Andrea (12.07.2023 07:02)
Ešte som zabudla napísať že na ovsené vločky mi vyšla alergia,a čakám ešte na výsledky z krvi na intoleranciu laktózy a sóje.Takže mliečne nejem nič už asi 2-3 mesiace,odkedy mám problémy...
Lenka (13.07.2023 15:57)
Ahoj, povedz nieco viac o tom ako sa ti prejavuje HIT a ktore potraviny ti nerobia dobre :) myslim naozaj, nie len podla vysledkov testov.
Andrea (14.07.2023 10:06)
Neviem či je to prejav Hit,ale mávam nevoľnosť od žalúdka,akokeby niečo v krku, vnútorný tras celého tela,pálenie v žalúdku,v črevách...je to vždy iné ..Bola som už 3 krát na urgente,čo mi tak bolo zle.. Neviem prísť na to po čom je mi zle,vždy je to po niečom inom....Asi 1-2 hodiny po jedle... Predpísali mi asketon na urgente tak je to trochu lepšie.. Kúpila som si aj Daosin,ale nemám pocit že to nejako zaberá. Čakam na kolonoskopiu,možno všetky tie alergie aj Hit je len prejavom nejakého ochorenia čriev.... Som už z toho zúfalá...
J (15.07.2023 07:32)
Ahoj Andrea, aj mne sa zacali problemy gradovat v 40tke, predtym som ich mal len sem tam ale mal, v 40tke to prislo, pol roka som nemohol nic poradne jest na vsetko som reagoval,prehanalo ma, triasky, vykyvy tlaku, pritom som mal vsetky vysetrenia perfektne vysledky, aj kolonoskopiu aj krvne testy aj vsetky testy som mal super, nepomohlo mi nic z toho co mi davali lekari. Mozem ti len poradit to co mne zacalo zaberat, skus ak chces, skus kuru Penoxal, rano nalacno 2tablety aspon 3 mesiace, a skus aj Histallerg, ten by ti mohol doniest aj rychle vysledky, a pozri sa ci v okoli u Vas kde byvas nie su vysielace BTS(mobilnych operatorov), ja som po rokoch zistil, ze to je jedna z hlavnych pricin mojich problemov, a nie je to hoax, mam to uz overene, ze elektromagneticky smog sposobuje vylucovanie histaminu v tele, mozno aj spusta zapalove reakcie v tele, cize vypnut WIFI, GPS, bluetooth aspon na noc, a cez den len ked to potrebujes, a ked mas vysielac BTS oproti na druhom bloku, tak aj sa prestahovat, aspon docasne a skusit ci ta zmena ti zmierni priznaky. Problemom moze byt aj silna WIFI od susedov. Da sa to premerat pristrojmi. Presiel som tym vsetkym a trvalo to roky, tak drzim prsty. Za vyskusanie stoji aj silny enzym Serrapeptaza na potlacenie roznych zapalov v tele, rano nalacno. Probiotika som skusil vsetky mozne, bez vysledku, neverim im.
Andrea (15.07.2023 14:01)
Ďakujem za odpoveď. Chcem sa opýtať,ako viete s takými stavmi fungovať?Z práce som musela ísť na PN...Za chvíľu mi ale treba ísť do práce.. Neviem si ani predstaviť ako to zvládnem..doma keď je mi zle tak si aspoň môžem ľahnúť... Mali ste niekto také stavy že ste nevedeli vôbec normálne fungovať? Ďakujem
J. (15.07.2023 16:54)
Ja som tom mal pred 6 rokmi, uz som v podstate vylieceny, mam problemy len mierne, raz za cas, hlavne ked zjem velmi stare jedlo, ked mam stresove obdobie, ked som vystaveny intenzivnemu elektromagnetickemu smogu, inac som uz v poriadku, citim sa zdravo, ale trvalo to dlho pokial som prisiel na to ako to liecit a kde je pricina, lekari pomoct nevedia, casto si myslia ze je to psychickeho razu alebo problem travenia bez priciny, skuste co som pisal, je to o skusani doplnkov, zdravom zivotnom style a najdeni hlavnej priciny... Ked to zacalo bol som tiez na PN pol roka skoro, nevedel som normalne fungovat, musel som lezat a byt v pokoji a jest velmi dietne. Odstahoval som sa z bytu. Tiez odporucam a beriem aj VIT C 1000mg denne ale kvalitny, nie bezny z lekarne. Najlepsie Ester Vit C, lipozomalny vit C, alebo taky co tu spominal nejaky pan v diskusii.
Andrea (15.07.2023 21:47)
Ďakujem za odpoveď. Ja som PN len 2,5 týždňa... Lipozomalny vitamín C už beriem,aj B6, vyčítala som to niekde tu v príspevkoch.Daosin akosi nezaberá... Nízkohistaminovú diétu držím, snáď príde zlepšenie,pevne verím.... Skúsim aj tie lieky čo ste tu poradil. Ďakujem ešte raz.
J (16.07.2023 05:34)
Daosin niekomu zabera, niekomu nie, tam je dolezite aj casovanie, dat si ho nejak 15min pred jedlom, ale zas ked sa nahromadi histaminu v tele vela, moze ho byt aj dodatocny Dao enzym nepostacujuci, a niekto ako ja ma zdroj histaminu aj iny ako z potravy, tam daosin nefunguje, preto skus Histallerg a uvidis ci to na teba posobi nejak. Histallerg okrem ineho stabilizuje vylucovanie ineho histaminu v tele a potlaca rozne zapaly. Vela stastia, drzim prsty, lebo viem ake je to fungovat s tymito problemami, to lekari nepochopia, pokial to nezaziju, zlahcuju to.
Margaretka (16.07.2023 14:26)
Andrea, casom sa naucis s tym žiť, prestaneš “ panikáriť”, lebo uz budes vediet …., ja som mala a mavam take vykyvy tlaku keď urobím dajaku dietnu chybu, ze za inych okolností by som utekala k lekarovi. Takto si dám Daosin ( mne teda pomaha kedykolvek), pijem vela vody a snazim sa dať do kludu , ze nic hrozné sa nedeje! Ja viem, ze lahko sa to povie, ale treba sa s organizmom spolupracovať. Naucis sa casom co jest a ako a kedy, co na teba zaberá ked sa to ( a to sa teda vzdy) dajako pokašle a klídek! Budme radi , ze mame len HIT😉
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8