logo
Prospešné a neprospešné vitamíny a minerály pri hit
R (09.06.2023 22:24)
Ahojte máte nejaké skúsenosti s vitamínmi a minerálmi ktoré nám prejavy HIT zhoršujú a ktoré naopak zmierňujú? Teda okrem často spomínaného vitamínu C a horčíka.
Margaretka (10.06.2023 11:04)
Skusim zareagovat na otazku vlastnymi dvojrocnymi “ skusenostami” so zivotom s HIT, takze za mna C,D tolerujem . Vsetko ostatné mi robí neplechu. Napriklad pri ozaj silnej HIT ke mozme len 1 jablko za dva tri dni, to je vsetko! Z ovocia vlastne iba jablko a obcas hruška, ostatné je vysoko histamínová reakcia. Samozrejme, kazdý z nas mame iné reakcie ale plošne su tolerovatelné tieto zdroje vitaminov z ovocia.
J. (11.06.2023 06:58)
Ja vitamininy mozem hocijake, az mozno na niektore nevhodne probiotika, ale skusal som uz vselico a nemal som reakcie, urcite vit C je super, lipozomalny alebo ESTER vit C ten nedrazdi zaludok...Ovocie mozem vsetko, niekedy davno som mal reakciu z prezreteho melonu, alebo dokonca aj z takeko vyslachteneho z Billy bez kostiek, neviem preco, ale uz mi to preslo. Zle mi robili aj cibuloviny, skoro vsetky, teraz mozem susenu cibulu, a cesnak ak ho nie je vela a nie je silny.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8