logo
Ryby
Maria (27.05.2023 17:12)
Dobrý deň, som rybárka a teda so skúsila ochutnať malý kúsok kapra. Mám HIT a naučila som sa s tým žiť pomocou Daosinu. O pár týždňov so skúsila tresku z kapra. Boli výborné, no o pár minút šlo všetko von, dostala som zimnicu, potom teplotu, takže skoro som skončila v nemocnici... Po žiadnom inom jedle sa mi to nestalo, takže ryby len chytať
Jozef O. (28.05.2023 06:52)
Pri rybach je rozhodujuce, co sa s rybou deje po chyteni a zabiti. Aby bola pre histaminika v poriadku, musi sa ihned po zabiti zbavit vnutornosti a takto vycistena okamzite bud zamrazit alebo pripravovat na jedlo. V takom pripade nestihnu zacat procesy, ktore sposobuju prudky narast mnozstva histaminu. Ak sa totiz v zabitej rybe nechaju vnutornosti, bakterie v nich zacnu velmi rychlo konvertovat histidin na histamin. Takze chytit, ihned vypytvat a premyt a vzapati zamrazit alebo uvarit a zjest. Ak niekomu aj po takomto postupe sposobuju ryby vazne problemy, bude tam zrejme iny problem, pripadne alergia.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8