Dobrý večer,histamínova intolerancia mi bola prvá krát diag.pred cca 13 rokmi keď tu ešte neboli dostupné žiadne lieky,dostala som sa do roka z toho..Teraz sa mi to opäť vrátilo..chcela by som vedieť aké máte skúsenosti so sladkými jedlami a koláčikmi..keďže idú Vianoce
Jozef O.(2021-12-05 09:30:51)
Bohuzial, nemam vlastne skusenosti, takze neporadim. Nikdy som na sladke kolace a podobne veci nebol. Jedina sladka vec co jem je ovocie a pripadne ovsena kasa s ovocim a javorovym syrupom.
Ale mozno sa najde niekto dalsi z nasich citatelov, kto vypeka sladke dobroty a podeli sa o skusenosti..
Petra(2022-01-03 15:36:29)
Dobrý den,
miluji sladke a tak už teď premyslim, ze by byl mozny ryzovy nákyp s povolenym ovocem a tvarohem, spaldove palačinky s agavovym sirupem, mascarpone s cukrem a ovocem, knedliky ze spaldove mouky s tvarohem a ovocem, vánoční cukroví ze spaldove mouky slepene domácím dzemem také z povoleného ovoce.Budu muset něco vymyslet bez sladkého nemuzu žít.
Petra(2022-01-09 13:02:19)
Vkládám recept na babovku dnes sem pekla je moc dobra:
1 hrnek spaldove hladké mouky
1 hrnek spaldove celozrnne mouky
2 vejce
1 hrnek vody
1/2 hrnku oleje (dala sem repkovy)
1 prasek do pečení
1/3 hrnku cukru(dala jsem trtinovy)
1 lžíce karobu
Mokré ingredience smíchat (vyslehat) dohromady přidat mouku prasek do pečení, 2/3 těsta obarvit karobem a dat pect do vymazane formy(vysapala jsem kokosem) a dat pect na 170stupnu asi 50min.
V receptu je 1/3 hrnku cukru ale dala jsem více, protože mám rada sladší.
Jozef O.(2022-01-09 19:11:12)
Dakujem za recept.. nie som sice velmi na sladke, ale raz to vyskusam.
K tomu uz len dobra kava.. :)
Petra(2022-01-17 21:43:19)
Další recept na skvělou buchtu:
2hrnky spaldove mouky(dala jsem hladkou)
1 prasek do pečiva
2vejce
3jablka nastrouhat
250ml vody nebo mléka
0,5 hrnku třtinového cukru
6 polevkovych lžic olivového oleje
Vše smícháme dohromady, vylejeme na plech vylozeny pecicim papírem a pečeme na 175 stupňů 30-40 min.
Ivana Rusnakova (2022-03-19 15:09:31)
Dobrý deň prosím Vás som začínajúca a mam Hit,aj intol.na mlieko a sóju, viete mi poradiť nejakú sladkosť? Ďakujem pekne.
Lenka(2022-03-21 10:11:58)
Ivana vyskúšak KEKSE, sú to slovací, ktorí vyrábajú keksíky bez lepku, soje, laktozy, kakaa. sú skvelé, ja ich milujem :) sú pre HIT, pre ludí intolerancia. Pozri ich web kekse.sk.
Aďa(2022-06-04 21:27:42)
Dobrý deň,
chcem sa opýtať či pri pečení môžem použiť sódu bikarbónu (cca 1/2 čajovej lyžičky ) namiesto prášku do pečiva?
Jozef O.(2022-06-05 07:13:53)
Soda bikarbona by mala byt podla mojich skusenosti v poriadku.
Aďa(2022-06-05 07:47:20)
Ďakujem
Veronika(2023-03-31 12:31:38)
@Jozef O, ak ide o tú kávu po sladkom, viem o jednej pre Histaminikov :) Volá sa Healtern a majú tri druhy. Autorom receptúr je prof., čo sa stará o stravu ľudí s HI, vážnymi tráviacimi ťažkosťami a neviem čím všetkým, aby im pomohol. Mne zachránil zdravie už viac krát a jeho kávy tiež fungujú na 100%