logo
Koláče a sladke
Gabriela (04.12.2021 21:14)
Dobrý večer,histamínova intolerancia mi bola prvá krát diag.pred cca 13 rokmi keď tu ešte neboli dostupné žiadne lieky,dostala som sa do roka z toho..Teraz sa mi to opäť vrátilo..chcela by som vedieť aké máte skúsenosti so sladkými jedlami a koláčikmi..keďže idú Vianoce
Jozef O. (05.12.2021 10:30)
Bohuzial, nemam vlastne skusenosti, takze neporadim. Nikdy som na sladke kolace a podobne veci nebol. Jedina sladka vec co jem je ovocie a pripadne ovsena kasa s ovocim a javorovym syrupom. Ale mozno sa najde niekto dalsi z nasich citatelov, kto vypeka sladke dobroty a podeli sa o skusenosti..
Petra (03.01.2022 16:36)
Dobrý den,  miluji sladke a tak už teď premyslim, ze by byl mozny ryzovy nákyp s povolenym ovocem a tvarohem, spaldove palačinky s agavovym sirupem, mascarpone s cukrem a ovocem, knedliky ze spaldove mouky s tvarohem a ovocem, vánoční cukroví ze spaldove mouky slepene domácím dzemem ‍ také z povoleného ovoce.Budu muset něco vymyslet bez sladkého nemuzu žít.
Petra (09.01.2022 14:02)
Vkládám recept na babovku dnes sem pekla je moc dobra: 1 hrnek spaldove hladké mouky 1 hrnek spaldove celozrnne mouky 2 vejce 1 hrnek vody 1/2 hrnku oleje (dala sem repkovy) 1 prasek do pečení 1/3 hrnku cukru(dala jsem trtinovy) 1 lžíce karobu Mokré ingredience smíchat (vyslehat) dohromady přidat mouku prasek do pečení, 2/3 těsta obarvit karobem a dat pect do vymazane formy(vysapala jsem kokosem) a dat pect na 170stupnu asi 50min. V receptu je 1/3 hrnku cukru ale dala jsem více, protože mám rada sladší.
Jozef O. (09.01.2022 20:11)
Dakujem za recept.. nie som sice velmi na sladke, ale raz to vyskusam. K tomu uz len dobra kava.. :)
Petra (17.01.2022 22:43)
Další recept na skvělou buchtu: 2hrnky spaldove mouky(dala jsem hladkou) 1 prasek do pečiva 2vejce 3jablka nastrouhat 250ml vody nebo mléka 0,5 hrnku třtinového cukru 6 polevkovych lžic olivového oleje Vše smícháme dohromady, vylejeme na plech vylozeny pecicim papírem a pečeme na 175 stupňů 30-40 min.
Ivana Rusnakova (19.03.2022 16:09)
Dobrý deň prosím Vás som začínajúca a mam Hit,aj intol.na mlieko a sóju, viete mi poradiť nejakú sladkosť? Ďakujem pekne.
Lenka (21.03.2022 11:11)
Ivana vyskúšak KEKSE, sú to slovací, ktorí vyrábajú keksíky bez lepku, soje, laktozy, kakaa. sú skvelé, ja ich milujem :) sú pre HIT, pre ludí intolerancia. Pozri ich web kekse.sk.
Aďa (04.06.2022 22:27)
Dobrý deň, chcem sa opýtať či pri pečení môžem použiť sódu bikarbónu (cca 1/2 čajovej lyžičky ) namiesto prášku do pečiva?
Jozef O. (05.06.2022 08:13)
Soda bikarbona by mala byt podla mojich skusenosti v poriadku.
Aďa (05.06.2022 08:47)
Ďakujem
Veronika (31.03.2023 13:31)
@Jozef O, ak ide o tú kávu po sladkom, viem o jednej pre Histaminikov :) Volá sa Healtern a majú tri druhy. Autorom receptúr je prof., čo sa stará o stravu ľudí s HI, vážnymi tráviacimi ťažkosťami a neviem čím všetkým, aby im pomohol. Mne zachránil zdravie už viac krát a jeho kávy tiež fungujú na 100%
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8