logo
Histominová intolerancia
Simona (20.04.2023 14:55)
ahojte, asi pred pol rokom mi robili u alergológa celkové testy, kvôli reakcií na slnko. Zistili mi pri tom nižší stupeň odbúravania histamínu (o čom som dovtedy ani nevedela). Doktor mi kázal určité potraviny vysadiť, ale kedže som doposiaľ nemala žiadne problémy, nejako som to neriešila a jem všetko. Teraz mám však posledné mesiace taký nafúknutejší spodok bruška. Myslíte, že to môže byť spôsobené touto histaminovou intoleranciou? Povedala som si že by som to na istý čas vyskúšala zredukovať, aby som zistila, či to môže byť spôsobené týmto. Chcem vás teda poprosiť, či by ste mi vedeli odporučiť nejaké pečivové veci, ktoré by som vedela jesť, namiesto pečiva. Ak budem jesť nejaké tmavšie pečivo je to v poriadku? Alebo máte nejaké iné alternatívy k pečivu, ktoré jedávate? .. Ja som vždy mala pečivo (múku) ako základ jedla, ktoré ma nasýtil a keď som videla, že by som ani pšenicu nemala, tak to je pre mňa celkom obmedzujúce, ale teda určite existujú nejaké varianty.
Lenka (20.04.2023 22:10)
Ahoj, v sekcii Články tu nájdeš recept na chlebovú placku. Ja si robievam aj lokše zo špaldovej múky alebo žemličky bez droždia (použijem PDP a sódu a jogurt).... ideálne je sa naozaj vyhnúť tej pšenici a droždiu. Ľudia občas tolerujú kváskový chlebík, ale ideálne ten špaldový. Knedlu si tiež robím bez droždia - múka, voda, sóda bikarbóna - urobím malinké bochníčky a naparím.
Jozef O. (21.04.2023 06:28)
Ja som presiel pred mesiacom na cisto ovsenu muku (kupujem v DM) a musim povedat, ze je to este lepsie ako spalda. Ziadne problemy a velmi lahke travenie. Postupne som dosiel na spravny pomer, ktory mi funguje, kedze ovos chce viac vody ako spalda: - 300 g ovsenej muky - 260 ml vody - 2 caj. lyz. soli - 2 caj. lyz. celej rasce Zvysok je uplne rovnaky ako v postupe pre chlebove placky v clanku. Vymiesam do cesta, vytvarujem placky (robim to uz v ruke bez valceka do cca 0,5 cm hrubky) a peciem na 200 stupnov 15 minut.
Histaminik.sk

mail Kontakt | Icons by Icons8