logo

Diskusné fórum o histamínovej intolerancii

Rozmrazovanie

Dobrý deň prajem, mám HIT a čítam od Vás pre mňa veľmi poučne rady, ale tu som sa zastavila, lebo som sa nedocitala, akým spôsobom odmrazovať a potom na aký stupeň teploty zohriať aby histamín skočil čo najmenej. Neviem kde nájdem Vašu odpoveď, ale aspoň bude poučná pre druhých. Dakujem pekne.

Alzbeta | 2021-12-10 15:55:22
Idealne je rozmrazit cim rychlejsie. Ak je to hotove jedlo, ohrievam to na panvici alebo v hrnci (podla typu jedla) rovno na sporaku. Ak je to surovina na varenie, ako napriklad nakrajane zamrazene maso v sacku, tak ho ponorim do dresu s teplou vodou a za cca 20 minut sa uz s nim da varit. Hlavne nerozmrazovat dlho pri pokojovej teplote.

Jozef O. | 2021-12-12 17:55:49
Tak teda zmrazovať hotové jedlo pri HIT ?! Neviem či je vhodné, masko rozmrazujem tak, že nechám trochu popustiť pri izbovej teplote a keď sa už dá krájať - ešte zmrazené, začnem hneď variť, nenechávam úplne rozmraziť.

Eva G. | 2022-03-22 11:19:41
Rozmyslam aj ja nad tym rozmrazovanim. Len zacinam s osvojovanim principov HIT, ucim sa.. aky je Vas nazor skusenost pri rozmrazovani suroveho masa cez noc v chladnicke? Cca 12 hodin v chladnicke a potom varim v tlakovom hrnci minimum casu? A po druhe, ked rozmrazujem uvarene maso, tak ho supnem len do mikrovlnky (mam male deti, som rada, ze nemusim hrniec umyvat po rozmrazovani/ohrievani na sporaku). Vopred dakujem za nazor, radu

Jana Z | 2022-03-22 23:32:33
Len aby som vysvetlil lepsie: Navarene hotove jedlo - ak mi zostane porcia na dalsi den navyse, davam do chladnicky. Co sa tyka zohrievania takehoto jedla, mikrovlnka je absolutne v poriadku. Ja mikrovlnku nemam, preto pouzivam bud klasicku ruru, alebo panvicu ci hrniec na ohrievanie hotoveho jedla. Mrazim len surove maso. Ak si kupim povedzme viac chladeneho masa, ako pouzijem na varenie v ten den, zvysok si nakrajam, nasackujem a dam do mrazaku. A co sa tyka rozmrazenia takehoto suroveho masa - kludne mozete dat rozmrazovat aj pocas tych 12 hodin (ako sa to zvykne robit na noc) v chladnicke. Oproti rychlo-rozmrazeniu v teplej vode tesne pred varenim tam sice vznikne trochu viac histaminu, ale nebude ten rozdiel az taky velky. Hlavne nerozmrazovat niekolko hodin pri izbovej teplote niekde na kuchynskej linke.. Varenie v tlakovom hrnci milujem a casto pouzivam, ale hlavne na hovadzie masko. Inak sa netreba bat ani varit, piect, opekat. Bezne peciem aj cele kura 1,5 hodiny v rure. Len nerobit dlhe vyvary, kedy to tam bubloce dlhe hodiny.. :)

Jozef O. | 2022-03-31 10:02:22
Dakujem pekne za detaily. Ok, takze do druheho dna jedlo v chladnicke by malo byt bezpecne, samozrejme chladene hned cim skor. No a veru vyvar, to mi raz naozaj uskodil a pritom ani nebol az tak dlho vareny (max 1-1,5 hodiny).

Jana Z | 2022-04-07 21:38:58
Pridaj komentár k tejto téme

< Späť na zoznam tém